Αγωνία για τις καρτέλες (ΔΕΕ) των υποψηφίων οδηγών που λήγουν

Με τις εξετάσεις οδήγησης να γίνονται με το σταγονόμετρο σε όλη τη χώρα, μία ειδική κατηγορία υποψηφίων οδηγών ζει με την αγωνία να χάσει την ευκαιρία απόκτησης διπλώματος και να αρχίσει τη διαδικασία από την αρχή.

Τα Δελτία Εκπαίδευσης Εξέτασης (ΔΕΕ) των υποψηφίων οδηγών ισχύουν για τρία χρόνια από την ημερομηνία κατάθεσης τους. Αν η ημερομηνία λήξης παρέλθει πριν οι υποψήφιοι αποκτήσουν το δίπλωμα τότε η διαδικασία ακυρώνεται και ξεκινάει από την αρχή.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι χάνονται τα παράβολα, ακυρώνονται τυχόν θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα που έχουν γίνει καθώς και η επιτυχία στις θεωρητικές εξετάσεις (σήματα) ακυρώνεται.

Το υπουργείο Μεταφορών γίνεται καθημερινά δέκτης αιτημάτων από σωματεία εκπαιδευτών οδηγών, την ίδια την ομοσπονδία, μεμονωμένες σχολές οδηγών, ακόμη και από πολίτες, έτσι ώστε να δοθεί μία εύλογη παράταση στα ΔΕΕ (καρτέλες) των υποψηφίων που έληξαν κατά τη διάρκεια της αποχής των εξεταστών.

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για το τι θα γίνει με αυτές τις περιπτώσεις και η αγωνία των ενδιαφερόμενων μέρα με τη μέρα μεγαλώνει.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση