Κρίσιμη εβδομάδα για τα διπλώματα οδήγησης

Η εβδομάδα που μπήκε είναι κρίσιμη για τους 1.500 περίπου υποψηφίους οδηγούς στο Ηράκλειο που περιμένουν πώς και πώς να εξεταστούν για την απόκτηση του διπλώματος οδήγησης.

Την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνει άλλη μία απόπειρα – η τέταρτη στη σειρά- να περάσει η τροπολογία από τη Βουλή που θα επαναφέρει τη διαδικασία των εξετάσεων όπως τη γνωρίζαμε έως τώρα. Σκοπός του υπουργείου Μεταφορών είναι να δώσει μία παράταση ενός έτους στο παλιό σύστημα, με εξετάσεις εκτός ωραρίου εργασίας των υπαλλήλων εξεταστών, καταβάλλοντας την προβλεπόμενη αποζημίωση.

Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα του ενός έτους το υπουργείο θα σχεδιάσει και θα βάλει σε εφαρμογή το νέο τρόπο εξέτασης των υποψηφίων οδηγών. Πηγές από το υπουργείο αναφέρουν ότι θα συσταθεί ανεξάρτητο σώμα εξεταστών που θα αναλάβει το έργο, σε καμία περίπτωση δεν διευκρινίζεται αν το σώμα εξεταστών θα αποτελείται από δημόσιους υπαλλήλους ή αν ανατεθεί σε ιδιώτες.

Η Περιφέρεια Κρήτης δίνει προσωρινή λύση

Αν το παραπάνω σενάριο δεν ευοδωθεί τότε σύμφωνα με πληροφορίες του CretePlus ο Περιφερειάρχης κ. Αρναουτάκης είναι έτοιμος να δώσει μία έστω και προσωρινή λύση στο πρόβλημα σε επίπεδο Κρήτης.

Με σκοπό να εξυπηρετηθούν κάποιες έκτακτες περιπτώσεις  και να αποσυμφορηθεί η κατάσταση, θα εκδώσει απόφαση για διενέργεια εξετάσεων εντός ωραρίου εργασίας των υπαλλήλων – εξεταστών για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, από 7 έως 15 ημέρες.

Υπενθυμίζουμε ότι κάτι ανάλογο είχε συμβεί και για το διάστημα 23 Μαΐου – 2 Ιουνίου όταν εξετάστηκαν περίπου 220 έκτακτες περιπτώσεις.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση