“Σάρωσαν” οι Κρητικοί οδηγοί και στη Λαμία

Εντυπωσιακό ήταν το πέρασμα των κρητικών πληρωμάτων από το Ράλι Φθιώτιδος που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ώρες και αποτέλεσε τον δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ασφάλτου.

Επιγραμματικά οι επιτυχίες των πληρωμάτων από την Κρήτη:

Αναπολιοτάκης Γιώργος-Τσιούκας Θανάσης
1οι Γενικής Κατάταξης
1οι κατηγορίας C1
 
Κτιστάκης Δημήτρης-Κτιστάκης Μάνος
3οι κατηγορίας F2
3οι κατηγορίας C3
 
Νικολιδάκης Γιάννης-Πετούσης Μάνος
1οι κατηγορίας C5
Πατσουράκης Χαράλαμπος-Σαρρής Λευτέρης
2οι κατηγορίας C5
Σταματάκης Στράτος-Πουλάκης Γιώργος
2οι κατηγορίας C6
 

Αναλυτικά ο αγώνας

Κατακτώντας και τις τέσσερις ειδικές του ασφάλτινου Ράλλυ Φθιώτιδος 2018, ο Γιώργος Αναπολιοτάκης διπλασίασε τις νίκες του στους ισάριθμους αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου 2018.

Η εναλλαγή του καιρού από τη σφοδρή κακοκαιρία της Παρασκευής στη σημερινή λιακάδα στα βουνά της Φθιώτιδας ταίριαξε στο Seat Ibiza Kit Car, όπως είπε ο Κρητικός οδηγός, και έτσι με το συνοδηγό του Αθανάσιο Τσιούκα αποδείχθηκαν ανίκητοι όλη την ημέρα στα 64,44 χιλιόμετρα των δύο περασμάτων από τις Ειδικές Διαδρομές της Καλοσκοπής και της Παύλιανης-Σκάμνου.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα μου – δούλεψε για να μας δώσει ένα αυτοκίνητο άψογο και για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα. Θέλω να τους ευχαριστήσω δύο φορές, και να είναι καλά τα παιδιά», είπε στον τερματισμό ο Γιώργος Αναπολιοτάκης. «Είπα χθες στον κόσμο να κάθεται σε σωστά και ασφαλή σημεία κι εμείς θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στον αγώνα, και το πράξαμε. Ευελπιστώ να χάρηκαν τα περάσματα και αυτό που είδαν, και ραντεβού στον επόμενο αγώνα με το καλό.»

Στο πρωινό loop οι Αναπολιοτάκης-Τσιούκας κατάφεραν και οικοδόμησαν διαφορά για να είναι ασφαλείς για το ενδεχόμενο βροχής – όμως αυτή δεν ήρθε ποτέ. Στην πρώτη Ειδική της ημέρας οι Νίκος και Δημήτρης Καρπάνος πλησίασαν τον νικητή στα 14 δευτερόλεπτα, όμως στην αμέσως επόμενη το πλήρωμα του Mitsubishi Lancer EvoX αντιμετώπισε ένα μηχανικό πρόβλημα που τους κόστισε σχεδόν δύο λεπτά στο πρώτο πέρασμα από την Παύλιανη – κι έτσι κάθε ελπίδα για μια θέση στο βάθρο.

Την ίδια ώρα, ο Παναγιώτης Καμπύλης και ο συνοδηγός του Μάριος Τσαούσογλου δυσκολεύτηκαν να βρουν ρυθμό στις πρωινές Ειδικές, έχοντας κάνει το Skoda Fabia S2000 μαλακό στις ρυθμίσεις του. Οι Γιάννης Πλάγος και Αλκιβιάδης Ρέντης ήταν ταχύτατοι με το Honda Civic Type R της C3 – και κέρδισαν την κατηγορία F2.

Τα δύο πληρώματα που ακολούθησαν τον Πλάγο στη γενική κατάταξη, οι Χρυσόστομος Καρέλλης-Λεωνίδας Μαχαίρας (Citroen DS3 R3 / C3/R3T) και Δημήτρης και Μανώλης Κτιστάκης (Peugeot 306 S16 / C3/A7), ήταν και εκείνοι που έκλεισαν το βάθρο και της F2.

Πίσω από τους Γιώργο Γεροδήμο-Σωτήρη Γρηγορίου (Opel Astra H GTC / C2/A8) που έκλεισαν την πρώτη τριάδα, ο Ιορδάνης Σερδερίδης με το συνοδηγό του Frederic Miclotte ακολούθησαν λίγο συντηρητικό ρυθμό για να μάθουν το Skoda Fabia R5, ενώ με χρόνους τριάδας στις δύο μεσημεριανές Ειδικές οι Νίκος και Δημήτρης Καρπάνος μπήκαν στην πρώτη οκτάδα.

Στην κατηγορία C5 νικητές αναδείχθηκαν οι (9οι γενικής) Γιάννης Νικολιδάκης-Μανώλης Πετούσης με το Peugeot 106 S16 / C5/A6, ενώ στη C6 επικράτησαν οι Γιάννης Κουτσοδήμος-Σπύρος Βλάγκας (Citroen Saxo VTS / C6/N2).

Συνολικά τερμάτισαν 15 πληρώματα στην πλατεία Ελευθερίας της Λαμίας, ενώ δεν έλειψαν και δύο έξοδοι-εγκαταλείψεις, και οι δύο στην πρώτη Παύλιανη: το Honda Civic Type R των Χαράλαμπου Μπότσαρη-Αθανάσιου Ντίτορα ανετράπη σε έξοδό τους από το δρόμο στο 14ο χιλιόμετρο, ενώ ένα χιλιόμετρο πιο μετά οι Ανδρέας Περάκης-Κωνσταντίνος Κουρουγκιαούρης (Peugeot 206 XS / C4/E10) επίσης βγήκαν από το δρόμο – χωρίς σοβαρές συνέπειες και στις δύο περιπτώσεις.

Τα αποτελέσματα του αγώνα