Ποιοι είναι οι 56 πρωταγωνιστές του φετινού Η&Κ Ράλλυ Κρήτης

Το 41ο Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης που έρχεται το Σαββατοκύριακου  30-31 Μαρτίου είναι ο πρώτος αγώνας του πανελληνίου πρωταθλήματος ασφάλτου και θα διεξαχθεί στις ειδικές διαδρομές του νομού Ηρακλείου.

Ετοιμάσαμε μία μικρή παρουσίαση των πληρώματα που θα συμμετέχουν στον αγώνα έτσι ώστε όσοι τον παρακολουθήσετε να έχετε πιο ολοκληρωμένη ενημέρωση. Επίσης μπορείτε να δείτε τα ωράρια των ειδικών διαδρομών, της εκκίνησης και του τερματισμού.

Δίπλα στα ονόματα των πληρωμάτων αναγράφεται ο αριθμός συμμετοχής τους:

1 Αναπολιωτάκης -Τσιούκας. Πρωταθλητές Ελλάδας τα δύο τελευταία χρόνια. Ο Γιώργος είναι πολυνίκης του Ράλλυ Κρήτης με 7 νίκες. Κάνουν πρεμιέρα σήμερα με το νέο τους αυτοκίνητο, το εντυπωσιακό Fiesta R5.

2 Αλυγιζάκης-Χατζηδάκης πλήρωμα από το Ρέθυμνο. Έχει αποδείξει την ταχύτητα του τόσο στην άσφαλτο όσο και στο χώμα. Έχουν κερδίσει ήδη μία φορά το Ράλλυ Κρήτης και θέλουν να το επαναλάβουν.

3 Κακεπάκης-Μπαρδάκης έμπειρο πλήρωμα παρά το νεαρό της ηλικίας τους. Κινούνται παραδοσιακά γρήγορα στις ειδικές του Ράλλυ Κρήτης. Έχουν φτάσει πολλές φορές κοντά στο να το κατακτήσουν και θα το επιδιώξουν και φέτος.

4 Καζάνας-Μακράκης  Άλλη μία συμμετοχή του ΑΟΚρήτης. Χαρίζουν θέαμα στις ειδικές και πάντα πλασάρονται στις κορυφαίες θέσεις της γενικής κατάταξης.

5 Αδέρφια Κτιστάκη. Έχουν εντυπωσιάσει τα τελευταία χρόνια με τις επιδόσεις τους στις ειδικές διαδρομές όλης της Ελλάδας. Καταφέρνουν πάντα να συνδυάζουν θέαμα και εντυπωσιακά αποτελέσματα στο χρονόμετρο.

6 Φραντζεσκάκης-Κλαριδόπουλος. Πλήρωμα από τα Χανιά με οικογενειακή παράδοση ο Δημήτρης στους αγώνες. Θα  κυνηγήσουν την πρωτιά στα δικίνητα αυτοκίνητα.

7 Καραθανάσης – Καραθανάσης . Φιλοξενούμενο πλήρωμα του ΑΣΣΟΑΑ.  Τα γρήγορα περάσματά τους και ο εντυπωσιακός ήχος του Honda τους είναι λόγοι για να ανέβει κάποιος στο βουνό και να τους παρακολουθήσει.

8 Μαραγκάκης- Χαλκιαδάκης. Έμπειρος οδηγός, ανέβηκε κατηγορία πέρυσι από το νορμάλ 106 στο δίλιτρο Civic. Ακόμη πιο έμπειρος συνοδηγός, οι δυο τους είναι ικανοί να απειλήσουν αι δυνατότερους συνδυασμούς.

9 Αδέρφια Γομπάκη. Πλήρωμα από τα Χανιά που κάθε χρόνο εμφανίζεται βελτιωμένο και ταχύτερο. Ρίχνεται στη μάχη της ανταγωνιστικής C3 αλλά και στον «εμφύλιο» των τριών Civic.

10 Χαραλαμπίδης-Μαραυγάκη. Ζευγάρι στη ζωή και στους αγώνες ανανέωσαν πρόσφατα το αγαπημένο τους Golf και  περνάνε από τη ράμπα εκκίνησης ενός ακόμη Ράλλυ Κρήτης.

11 Περάκης-Κουρουγκιαούρης. Το πλήρωμα με τις περισσότερες συμμετοχές στον κρητικό αγώνα. Από τη δεκαετία του 80 που ξεκίνησαν μέχρι και σήμερα καταφέρνουν να είναι ανταγωνιστικοί και σε top επίπεδο.

12 Κοροβέζος-Μπουσούλης νέο σχετικά πλήρωμα. Κάθε χρόνο εμφανίζονται και καλύτεροι. Πολύ εντυπωσιακός ο ήχος του 16βάλβιδου Citroen τους. Πολύ εντυπωσιακός ο ήχος του 16βάλβιδου Citroen τους.

14 Πατέρας και υιός Δαμιανάκη. Πολύ γρήγορο πλήρωμα από αυτά που φέρνουν κόσμο στις ειδικές. Το 205 τους καταφέρνει πάντα να τα βάζει με πιο δυνατούς συνδυασμούς.

15 Ζεϊμπεκάκης-Θεοδωράκης. Πλήρωμα που οδηγεί παραδοσιακά με πάθος και χωρίς σκοπιμότητες. Πάντα προσφέρουν θέαμα και συνήθως το συνδυάζουν και με καλούς χρόνους.

16 Αδέρφια Νηστικάκη. Από τον πρώτο τους αγώνα είναι γρήγοροι και παίζουν πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο στην δύσκολη κατηγορία C4.

17 Ξηράκης-Βαφειάδης. Πλήρωμα από τα Χανιά που ξεχωρίζει για την ταχύτητα του και το ήθος του. Γρήγορα περάσματα και οδηγός με πολύ καλό κοντρόλ.

18 Νικολιδάκης-Πετούσης. Βασιλιάς του κοντρόλ ο οδηγός , έμπειρός συνοδηγός που έχει τρέξει σε όλες τις επιφάνειες. Από τα πιο εντυπωσιακά πληρώματα σε πανελλήνιο επίπεδο.

19 Πόλιας-Ρουσσάκη. Άλλο ένα ζευγάρι της ζωής που μοιράζονται και το αγωνιστικό τους. Έμπειρος οδηγός και συνοδηγός πρώην καρτίστρια. Συμμετέχουν σταθερά κάθε χρόνο και συνήθως με επιτυχία στο Ράλλυ Κρήτης.

20 Νικολίτσης-Πετράκης. Ένα από τα πιο προσεγμένα Peugeot 106 ελληνικών αγώνων. Ένας συνδυασμός που αποτελεί στολίδι για τον Ράλλυ Κρήτης.

21 Καφετζάκης-Προβιδάκης. Οδηγός που προέρχεται από τις πίστες με διακρίσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και ένας συνοδηγός που έχει θητεύσει δίπλα στον Κώστα Στεφανή. Αποτελούν έναν πολύ δυνατό συνδυασμό του φετινού αγώνα.

22 Δήμου-Αποστολάκης. Ένα παλιό και έμπειρο πλήρωμα. Τα τελευταία χρόνια τους είχαμε συνηθίσει σε Renault Clio φέτος θα τους θαυμάσουμε σε VW Polo της κατηγορίας C5.

23 Ιωαννίδης-Παπανδρέου. Βετεράνος οδηγός που έχει σημειώσει εντυπωσιακούς χρόνους σε όλες τις κρητικές ειδικές και έχει στα χέρια του ένα από τα καλύτερα Citroen AX στην Ελλάδα.

24 Σταματάκης-Πουλάκης. Το πλήρωμα με το μοναδικό αναπηρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο για ράλλυ στην Ελλάδα. Τα δύο τελευταία χρόνια έχουν γίνει γνωστοί για τις επιδόσεις τους στα ασφάλτινα ραλλύ του πανελληνίου πρωταθλήματος.

25 Τρακάκης-Ματαλιωτάκης. Άλλο ένα φιλοξενούμενο πλήρωμα από το σωματείο ΑΛΑ. Από τις δυνατές συμμετοχές στην ανταγωνιστική κατηγορία C6.

26 Πουλάκης-Μπανταλάκης. Ο οδηγός έχει κατακτήσει πολλούς τοπικούς τίτλους χάρη στην ταχύτητα του και την αξιοπιστία του Yaris του που είναι πλέον ένα σύμβολο των τοπικών αγώνων.

27 Παπαδούλης-Ορφανάκης. Νέο σχετικά πλήρωμα από το νομό Λασιθίου. Αγνοί χομπίστες που κάθε χρόνο παρουσιάζονται καλύτεροι.

28 Ανταλουδάκης-Πλουμής. Τρέχουν χρόνια μαζί, γνωστοί για την ταχύτητα τους και διεκδικητές της κατηγορίας C6.

29 Παρθενιάδης-Χατζάκης. Κλασικό πλήρωμα των τοπικών αγώνων. Οι παλαιότεροι τους θυμούνται με Alfa Romeo Alfasud. Οι νεότεροι τους γνωρίζουν από τα γρήγορα περάσματά τους με το Saxo τους.

Το ωράριο του αγώνα

Το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 13:00 θα γίνει η παρουσίαση των πληρωμάτων στην Πλατεία Ελευθέριας ενώ η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 15.30. Στη συνέχεια έχουν προγραμματιστεί δύο απογευματινά περάσματα στην ειδική Μάλια- Κράσι στις 16:28 και 17:21 και ένα νυχτερινό στις 19:26.

Την Κυριακή 31 Μαρτίου ακολουθούν δύο περάσματα σε κάθε ειδική. Πρόκειται για τις ειδικές Ποταμιές-Ασκοί στις 11:13 και 13:32 και Καστέλι -Καλό Χωριό 11:46 και 14:05. Ο τερματισμός είναι προγραμματισμένος στις 16.30 στην Πλατεία Ελευθερίας.