Εξετάσεις οδήγησης και το Σάββατο στο Ηράκλειο

Η τεράστια λίστα των υποψηφίων οδηγών που περιμένουν να εξεταστούν αποτελεί πονοκέφαλο για τις σχολές οδηγών και την Περιφέρεια εδώ και αρκετούς μήνες. Η λύση που προτάθηκε και θα εφαρμοστεί αρχής γενομένης από τις 7 Δεκεμβρίου 2019 στο Ηράκλειο, είναι η πραγματοποίηση πρακτικών εξετάσεων οδήγησης και το Σάββατο.

Το συγκεκριμένο μέτρο έχει ήδη εφαρμοστεί σε κάποιες περιοχές της Αττικής με αποτέλεσμα να υπάρχει σημαντική αποσυμφόρηση στις λίστες αναμονής. Υπενθυμίζουμε ότι η αποχή των εξεταστών διάρκειας εννέα μηνών που είχε προηγηθεί καθώς και τα προβλήματα που είχαν προκύψει με την ασφάλιση των υποψηφίων οδηγών κατά τη διάρκεια της εξέτασης είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μίας λίστας 80 χιλιάδων υποψηφίων πανελλαδικά!

Η λύση στο πρόβλημα των εξετάσεων

Με λύσεις όπως η δημιουργία έξτρα πρωινών επιτροπών εξέτασης που έχει ήδη εφαρμοστεί αλλά και τη διενέργεια εξετάσεων το Σάββατο από τη Διεύθυνση Μεταφορών Ηρακλείου, αναμένεται η κατάσταση να εξομαλυνθεί μέσα στους επόμενους μήνες. Στόχος είναι να εξεταστούν στην οδήγηση όλοι οι υποψήφιοι που εδώ και αρκετούς μήνες έχουν πετύχει στις θεωρητικές εξετάσεις (σήματα), έτσι ώστε να πάρουν σειρά στη συνέχεια και όσοι ξεκινάνε τώρα τη διαδικασία απόκτησης άδειας οδήγησης.