δίπλωμα οδηγησης στο ηράκλειο

Καλά νέα για τις εξετάσεις οδήγησης – Παράταση του συστήματος μέχρι τον Ιανουάριο

Προσωρινό τέλος στην αγωνία των υποψηφίων οδηγών που πρόκειται να εξεταστούν στην οδήγηση δόθηκε με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή αργά το απόγευμα.

Συγκεκριμένα δόθηκε παράταση μέχρι την 1/1/2018 στο ισχύον σύστημα που προβλέπει διενέργεια εξετάσεων οδήγησης εκτός του ωραρίου της κύριας εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων που συμμετέχουν σε αυτές.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται στις 15:00, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Το πρόβλημα που είχε προκύψει τις τελευταίες ημέρες ήταν ότι από την 1/6/2017 είχε λήξει η προθεσμία που προέβλεπε την διενέργεια εξετάσεων εκτός ωραρίου και ουσιαστικά οι εξετάσεις οδήγησης  ήταν στον αέρα.

Τις δύο πρώτες ημέρες το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε με την διενέργεια εξετάσεων εντός του ωραρίου εργασίας των εξεταστών αλλά κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί για πολύ αφού θα δημιουργούνταν προβλήματα στις υπηρεσίες υπαλλήλων που συμμετέχουν σε αυτές.

Με την κατάθεση στης τροπολογίας  1048/168 η κατάσταση ομαλοποιείται προσωρινά μέχρι τον Ιανουάριο όταν  η κυβέρνηση θα κληθεί να δώσει εκ νέου λύση.