δίπλωμα μηχανής

Παράταση για τις ληξιπρόθεσμες καρτέλες μαθητών ζητούν οι εκπαιδευτές οδήγησης

Με επιστολή τους που κοινοποιούν στο υπουργείο Μεταφορών οι εκπαιδευτές οδηγών ζητούν την παράταση στις καρτέλες των υποψηφίων οδηγών (ΔΕΕ) που έληξαν ή πρόκειται να λήξουν κατά τη διάρκεια της αποχής των εξεταστών.

Ήδη από τις 7 Μαρτίου οι υπάλληλοι των περιφερειών που έχουν επιφορτιστεί με το έργο της εξέτασης των υποψηφίων οδηγών απέχουν από τις εξετάσεις αφού παραμένουν απλήρωτοι από την αρχή του έτους.

Από την πλευρά τους οι εκπαιδευτές ζητούν από το αρμόδιο υπουργείο να παρατείνει τα δελτία εξέτασης των υποψηφίων που δεν πρόλαβαν να δώσουν εξετάσεις, έτσι ώστε να μην αναγκαστούν να ξεκινήσουν τη διαδικασία αποκτήσης διπλώματος από την αρχή, με ότι κόστος συνεπάγεται αυτό σε χρόνο και χρήμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης:

«Από τις 7/3/2016 τα μέλη της  Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. απέχουν από τα καθήκοντα τους στην διεξαγωγή  εξετάσεων  των  υποψηφίων  οδηγών  και  οδηγών.

Κατά  τη  διάρκεια  της  εν λόγω  αποχής, ορισμένα  ΔΕΕ  υποψηφίων  οδηγών  και  οδηγών κινδυνεύουν να λήξουν, καθώς θα παρέλθει η τριετία ισχύος τους. Απότοκος αυτού θα είναι η οικονομική επιβάρυνση και η ταλαιπωρία των υποψηφίων οδηγών και οδηγών που θα αναγκαστούν να επανεκδώσουν τα ΔΕΕ τους.

Προς αποφυγή των ανωτέρω αιτούμεθα την επιμήκυνση  του  χρόνου  ισχύος  των υπό λήξη ΔΕΕ για τόσο  διάστημα  όσο  θα  είναι  και  η  διάρκεια  αποχής  των υπαλλήλων εξεταστών.

Είναι καθήκον μας να αποτρέψουμε οποιασδήποτε οικονομική επιβάρυνση και ταλαιπωρία των πολιτών, που οφείλεται στην αποχή των εξεταστών».

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση