Έτοιμη η νέα πίστα εξετάσεων οδήγησης στο Ηράκλειο

Με συνοπτικές διαδικασίες ολοκληρώθηκε η πίστα εξέτασης υποψηφίων οδηγών αυτοκινήτων στο Ηράκλειο.

Ο νέος χώρος που θα γίνεται η πρώτη φάση της εξέτασης των υποψηφίων βρίσκεται στο Παγκρήτιο Στάδιο ακριβώς δίπλα στην πίστα που μέχρι πρότινος πραγματοποιούνταν οι αντίστοιχες εξετάσεις για τους μοτοσικλετιστές.

Η εύρεση του χώρου ήταν το τελευταίο εμπόδιο που έπρεπε να ξεπεραστεί για να ξεκινήσουν μετά από εννέα μήνες οι εξετάσεις οδήγησης στο Ηράκλειο. Τις τελευταίες ώρες τα μέλη του σωματείου εκπαιδευτών οδηγών και κυκλοφοριακής αγωγής εργάστηκαν πυρετωδώς  και σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Δήμο κατάφεραν να ολοκληρώσουν το έργο σε χρόνο ρεκόρ.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία στην πίστα θα πραγματοποιείται η πρώτη φάση της εξέτασης, η οποία περιλαμβάνει: παρκάρισμα, οπισθογωνία με στροφή (γωνία) και επί τόπου στροφή με τρεις κινήσεις. Κατά τις παραπάνω δοκιμασίες ο υποψήφιος θα βρίσκεται μόνος του στο αυτοκίνητο, χωρίς την παρουσία εκπαιδευτή και εξεταστή στο όχημα. Γι αυτό τον λόγο πλέον οι υποψήφιοι θα προσέρχονται στις εξετάσεις με ασφαλιστήριο συμβόλαιο που θα τους καλύπτει για την παραπάνω διαδικασία.

Από τις “γωνίες” στην πραγματική οδήγηση

Μετά το πέρας της πρώτης φάσης της εξέτασης οι υποψήφιοι θα εξετάζονται στην πορεία που θα έχει αφετηρία και τερματισμό τον χώρο της πίστας. Η δεύτερη φάση θα πραγματοποιείται με την παρουσία του εκπαιδευτή και ενός εξεταστή στο όχημα.

Πλέον με την ολοκλήρωση της πίστας  είναι θέμα ημερών η επανέναρξη των εξετάσεων οδήγησης στο Ηράκλειο μετά από εννέα ολόκληρους μήνες. Καλά αποτελέσματα και καλά χιλιόμετρα σε όλους τους υποψηφίους!