Στοπ στις εξετάσεις οδήγησης

Αποχή από τις εξετάσεις οδήγησης ανακοίνωσε το συνδικαλιστικό όργανο των εξεταστών.

Η αποχή είναι πανελλαδική και ξεκινάει από σήμερα Δευτέρα 1 Οκτωβρίου  και ολοκληρώνεται την ερχόμενη Παρασκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες η συμμετοχή στην αποχή στο νομό Ηρακλείου θα φτάσει στο 100%, γεγονός που σημαίνει ότι τουλάχιστον την τρέχουσα εβδομάδα δεν θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις.

Οι εξεταστές ζητούν την καταβολή δεδουλευμένων από τον Μάιο του 2018 καθώς και αποσαφήνιση του τρόπου διεξαγωγής των πρακτικών εξετάσεων. Θυμίζουμε ότι το Υπουργείο Μεταφορών είχε δώσει παράταση για την εφαρμογή του νέου συστήματος εξέτασης υποψηφίων οδηγών μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Η ημερομηνία παρήλθε χωρίς να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την εφαρμογή του νέου συστήματος, με αποτέλεσμα η όλη διαδικασία να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον αέρα.

Ενδεχόμενο παράτασης της αποχής

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα και την εμπειρία της προηγούμενης αποχής που κράτησε σχεδόν ένα μήνα, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο την ερχόμενη Παρασκευή να αποφασιστεί παράταση της αποχής. Είναι πιθανό η αποχή να διαρκέσει έως ότου το Υπουργείο να δώσει εκ νέου παράταση στην εφαρμογή του νέου συστήματος εξέτασης και καταβάλει το οφειλόμενα.