ΙΤΕ και Περιφέρεια βάζουν τέλος στις ουρές στο Μηχανολογικό

Σε πολύ καλό κλίμα και με διάχυτη την αισιοδοξία για θεαματική μείωση του χρόνου αναμονής  στο Μηχανολογικό, ολοκληρώθηκε η παρουσίαση της εφαρμογής ηλεκτρονικών ραντεβού για τις σχολές οδηγών του Ηρακλείου.

Στο αμφιθέατρο του ΙΤΕ όπου έλαβε χώρα η παρουσίαση, έδωσαν το «παρών» ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κουκιαδάκης, ο εκτελεστικός γραμματέας της περιφέρειας κ. Ν. Ραπτάκης, ο προϊστάμενος της δ/νσης Μεταφορών Ηρακλείου κ. Δ. Σηφάκης καθώς και υπάλληλοι της δ/νσης Μεταφορών και εκπαιδευτές οδήγησης της πόλης. Το ΙΤΕ εκπροσώπησαν σε ρόλο οικοδεσπότη ο κ. Κ. Στεφανίδης και ο κ. Μ. Καλαϊτζάκης.

Ο σχεδιασμός της εφαρμογής επιτρέπει ακόμη και σε χρήστες με μικρή εξοικείωση με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές να κλείνουν ραντεβού μέσω ίντερνετ και να εξυπηρετούνται σε χρόνο ρεκόρ. Είναι χαρακτηριστικό ότι για μία υπόθεση που έως σήμερα απαιτούσε πολλές ώρες αναμονής στην ουρά, πλέον θα διεκπεραιώνεται σε λιγότερο από 15 λεπτά.

Η εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη στο διαδίκτυο για τους πιστοποιημένους χρήστες και αύριο Πέμπτη 16/3 θα πραγματοποιηθούν τα πρώτα ηλεκτρονικά ραντεβού.