Έρχεται αγώνας αυτοκινήτων με πολύ θέαμα στην Κρήτη

Ένας αγώνας αυτοκινήτων πρωτόγνωρος για την Κρήτη αλλά γενικότερα και για τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό πρόκειται να γίνει μέσα στη χρονιά. Οι αγώνες autocross είναι δημοφιλείς στο εξωτερικό, οι κερκίδες γεμίζουν αλλά στην Ελλάδα θα τους βιώσουμε για πρώτη φορά φέτος από κοντά.

Η proaction racing έχει ήδη σχεδιάσει δύο αγώνες μέσα στο 2017 που θα αποτελέσουν τον μπούσουλα για ένα ολοκληρωμένο πανελλήνιο πρωτάθλημα το 2018. Ο πρώτος θα γίνει στην Αθήνα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου, ενώ ο δεύτερος θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη στις 9-10 Δεκεμβρίου, με επικρατέστερο μέρος διεξαγωγής να είναι το στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Τυμπάκι.

Ήδη μεγάλα ονόματα των αγώνων ράλλυ έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή στον αγώνα. Μεταξύ άλλων οι Κύρκος Λεωνίδας , Λάμπρος και Πάνος , Αθανασσούλας , Αναπολιωτάκης , Αλυγιζάκης, Καϊτατζής, Καμιτσάκης , Χαλιβελάκης , Περουλάκης  κα.

Οι αγώνες autocross θυμίζουν πολύ το στήσιμο του ROC (Race of Champions). Στην ελληνική τους εκδοχή η διαδρομή θα αποτελείται κατά 70% από άσφαλτο και 30% φλατ χώμα. Στην πρώτη φάση του αγώνα θα γίνονται χρονομετρημένα περάσματα που θα προκύπτουν τα ζευγάρια της επόμενης φάσης.

Στο δεύτερο σκέλος  οι αγωνιζόμενοι θα μπαίνουν ανά δύο στην πίστα και θα διαγωνίζονται στην παράλληλη διαδρομή. Ο χαμένος θα αποκλείεται από τη συνέχεια μέχρι να φτάσουμε στον τελικό, όπου θα ανακηρύσσεται ο νικητής. Σύμφωνα με τον οργανωτή μεγάλη εταιρεία ενεργειακών ποτών έχει αναλάβει την υποστήριξη των αγώνων, ενώ προβλέπονται χρηματικά έπαθλα και δώρα για τους συμμετέχοντες συνολικής αξίας 20.000 ευρώ.