Πέρασε η τροπολογία για την έναρξη των εξετάσεων οδήγησης

Την ανακοίνωση της επανέναρξης των εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών στο Ηράκλειο και σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται να έχουμε τα επόμενα 24ωρα.

Πριν από λίγες ώρες πέρασε κατά πλειοψηφία από τη Βουλή η τροπολογία που προβλέπει  αποζημίωση των υπαλλήλων οι οποίοι μετέχουν στο έργο της εξέτασης.

Υπενθυμίζουμε ότι οι εξεταστές απέχουν από τις εξετάσεις σε πανελλήνιο επίπεδο εδώ και τέσσερις μήνες αφού από την 1η Ιανουαρίου 2016 σταμάτησε η καταβολή της προβλεπόμενη αποζημίωσης τους  για τη συμμετοχή τους σε αυτές.

Η εν λόγω τροπολογία βάζει ουσιαστικά τον τρόπο εξέτασης των υποψηφίων οδηγών σε ένα μεταβατικό στάδιο που θα διαρκέσει ένα χρόνο. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μεταφορών στόχος είναι από  την 1η Ιουλίου του 2017 να έχει εφαρμοστεί νέος τρόπος εξέτασης των υποψηφίων οδηγών.

Για την εφαρμογή του νέου συστήματος εξετάσεων θα δημιουργηθεί ειδικό σώμα εξεταστών για το οποίο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν προέρχεται από τον ιδιωτικό ή τον δημόσιο τομέα.

Σε επίπεδο Ηρακλείου εκτιμάται ότι μέχρι σήμερα βρίσκονται σε αναμονή περίπου 1.500 υποψήφιοι οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευση τους και περιμένουν να δώσουν εξετάσεις.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση