Συμμετοχές και ωράριο της Ανάβασης Βραχασίου

Η δημοφιλέστατη και ιδιαιτέρως τεχνική ειδική  διαδρομή του Βραχασίου θα φιλοξενήσει τη ερχόμενη Κυριακή 24 Ιουνίου τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Αναβάσεων Νοτίου Ελλάδος.

Ο δρόμος περνάει μέσα από το φαράγγι, στον επαρχιακό δρόμο Σίσυ- Βραχάσι, ενώ υπάρχει και πρόσβαση από την εθνική οδό Ηρακλείου – Αγίου Νικολάου στο ύψος του Σεληναρίου.

Τριάντα-τέσσερις αγωνιζόμενοι από όλη την Κρήτη δήλωσαν συμμετοχή στον Α.Ο.Κ και με δεδομένο ότι οι περισσότεροι είναι γνώστες της διαδρομής και έμπειροι οδηγοί, αναμένεται να πραγματοποιήσουν γρήγορα και εντυπωσιακά περάσματα.

Η δράση θα ξεκινήσει το πρωί της Κυριακή στις 10:30 με τρία δοκιμαστικά περάσματα από κάθε οδηγό. Η πραγματική μάχη θα ξεκινήσει στις 14:00 όταν οι οδηγοί θα πραγματοποιήσουν δύο επίσημα χρονομετρημένα περάσματα και η κατάταξη θα προκύψει από το άθροισμα των χρόνων των δύο αυτών περασμάτων.

Η διαδρομή θα κλείσει μισή ώρα πριν την έναρξη των δοκιμαστικών (στις 10:00) ενώ μετά την ολοκλήρωση της ανάβασης θα ακολουθήσουν οι απονομές.

Οι συμμετοχές: